Huminiqum szirup és kapszula

A Huminiqum szirup és kapszula formájában kapható, a hatóanyagtartalom a napi adagban ugyanannyi. Egyik sem tartalmaz tartósítószert, adalékanyagokat vagy aromákat. Különbség a szirup és a kapszula között, hogy a szirupból könnyebben felszívódnak a hatóanyagok. Gyümölcslevekkel vagy szörpökkel könnyen javíthatunk az ízén, ha az zavaró.

A szirupból naponta 5-10 ml-t javasolt bevinni, gyerekeknek elegendő 2,5 ml.

A kapszulából szedhetünk 2x1-et vagy 2x2-őt, gyerekeknek 5-6 éves korig 1x1 kapszula, 6 év felett maximum 2x1 kapszula javasolt. A kapszulahéj cellulózból készült, és egyéb állati eredetű hatóanyagot sem tartalmaz, így vegánok is szedhetik.

mariatovis

A Huminiqum alkalmazása nem ajánlott a terhesség első trimeszterében, illetve vesebetegségek esetén, fokozott vastárolással járó kórfolyamatokban, valamint  réz-anyagcserezavarban (Wilson-kór).

Hatóanyagok

A Huminiqum fő hatóanyagai a huminsavak és a fulvosavak, emellett tartalmaz máriatövis-kivonatot, C-vitamint és számos ásványi anyagot: szilíciumot, vasat, cinket, mangánt, bórt, rezet, molibdént, jódot, szelént és krómot.

A máriatövis a májat hivatott méregteleníteni és regenerálni, hatóanyaga, a szilimarin képes megtisztítani a májat különböző toxinoktól és lerakódástól, ezen kívül pedig segít a májsejtek újraképződésében és erősítésében.

A szilícium nagyrészt a kötőszövetekben található meg, de előfordul a csontokban, porcokban, a bőrben, erekben és a szem szaru- és ínhártyájában.

A vas a hemoglobin-termelést segíti, részt vesz az oxigén és a szén-dioxid-szállításban.

A cink a sejtmembrán egyik fontos alkotóeleme, cink hiányában a sejthártya sérülékennyé válik. Ezen kívül cink jelenlétében tud az inzulin molekulaszerkezete stabilizálódni, így a cink, ha csak kövzetve is, de részt vesz a szénhidrátanyagcserében is.

Bár mangánból nincs szükségünk nagy dózisra, az a kevés, ami vérünkben kering, elengedhetetlen. A mangán jó antioxidáns, képes a szabadgyökök semlegesítésére és számos anyagcserefolyamat irányítója.

A bór segít a csontok és ízületek felépítésében, javítja az agyi funkciókat és megakadályozza a vérrögök kialakulását.

A réz szintén részt vesz a hemoglobin megfelelő termelésében, ezen kívül pedig fontos a csontépítésben.

A molibdén a purinanyagcserét javítja, purin található pl. a húgysavban, ha tartósan magas a purinszint, azzal a húgysavszint is emelkedik és kialakul a köszvény.

A jód és a szelén egyaránt támogatják a pajzsmirigy működését, jódtartalmú étrendkiegészítő azonban nem javasolt pajzsmirigy-túlműködésben.

A króm főként a szénhidrát-anyagcserében vesz részt, normalizálja a vércukorszintet. Hiányában kialakulhat cukorbetegség vagy magas vérnyomás.

Huminiqum termékek ITT!
Népszerű

Huminiqum huminsav alapúszirup 250ml

Huminiqum huminsav alapú szirup 250ml

Ásványi anyagokat, mikroelemeket, nyomelemeket, C-vitamint, fulvosavat, huminsavat és máriatövis kivonatot tartalmazó étrendkiegészítő.

Ár: 4790 Ft
Megnézem
Vélemények (1)