Huminiqum szirup és kapszula

A Huminiqum szirup és kapszula formájában kapható, a hatóanyagtartalom a napi adagban ugyanannyi. Egyik sem tartalmaz tartósítószert, adalékanyagokat vagy aromákat. Különbség a szirup és a kapszula között, hogy a szirupból könnyebben felszívódnak a hatóanyagok. Gyümölcslevekkel vagy szörpökkel könnyen javíthatunk az ízén, ha az zavaró.

A szirupból naponta 5-10 ml-t javasolt bevinni, gyerekeknek elegendő 2,5 ml.

A kapszulából szedhetünk 2x1-et vagy 2x2-őt, gyerekeknek 5-6 éves korig 1x1 kapszula, 6 év felett maximum 2x1 kapszula javasolt. A kapszulahéj cellulózból készült, és egyéb állati eredetű hatóanyagot sem tartalmaz, így vegánok is szedhetik.

mariatovis

A Huminiqum alkalmazása nem ajánlott a terhesség első trimeszterében, illetve vesebetegségek esetén, fokozott vastárolással járó kórfolyamatokban, valamint  réz-anyagcserezavarban (Wilson-kór).

Hatóanyagok

A Huminiqum fő hatóanyagai a huminsavak és a fulvosavak, emellett tartalmaz máriatövis-kivonatot, C-vitamint és számos ásványi anyagot: szilíciumot, vasat, cinket, mangánt, bórt, rezet, molibdént, jódot, szelént és krómot.

A máriatövis a májat hivatott méregteleníteni és regenerálni, hatóanyaga, a szilimarin képes megtisztítani a májat különböző toxinoktól és lerakódástól, ezen kívül pedig segít a májsejtek újraképződésében és erősítésében.

A szilícium nagyrészt a kötőszövetekben található meg, de előfordul a csontokban, porcokban, a bőrben, erekben és a szem szaru- és ínhártyájában.

A vas a hemoglobin-termelést segíti, részt vesz az oxigén és a szén-dioxid-szállításban.

A cink a sejtmembrán egyik fontos alkotóeleme, cink hiányában a sejthártya sérülékennyé válik. Ezen kívül cink jelenlétében tud az inzulin molekulaszerkezete stabilizálódni, így a cink, ha csak kövzetve is, de részt vesz a szénhidrátanyagcserében is.

Bár mangánból nincs szükségünk nagy dózisra, az a kevés, ami vérünkben kering, elengedhetetlen. A mangán jó antioxidáns, képes a szabadgyökök semlegesítésére és számos anyagcserefolyamat irányítója.

A bór segít a csontok és ízületek felépítésében, javítja az agyi funkciókat és megakadályozza a vérrögök kialakulását.

A réz szintén részt vesz a hemoglobin megfelelő termelésében, ezen kívül pedig fontos a csontépítésben.

A molibdén a purinanyagcserét javítja, purin található pl. a húgysavban, ha tartósan magas a purinszint, azzal a húgysavszint is emelkedik és kialakul a köszvény.

A jód és a szelén egyaránt támogatják a pajzsmirigy működését, jódtartalmú étrendkiegészítő azonban nem javasolt pajzsmirigy-túlműködésben.

A króm főként a szénhidrát-anyagcserében vesz részt, normalizálja a vércukorszintet. Hiányában kialakulhat cukorbetegség vagy magas vérnyomás.

Huminiqum termékek ITT!

Huminiqum huminsav alapúkapszula 120 db

Huminiqum huminsav alapú kapszula 120 db

Ásványi anyagokban és nyomelemekben gazdag vega kapszula. Antioxidáns hatású, növeli az enzimaktivitást, optimalizálja az ásványi anyag-felvételt és megköti a káros anyagokat.

Ár: 5590 Ft
Megnézem

Huminiqum huminsav alapúszirup 250ml

Huminiqum huminsav alapú szirup 250ml

Ásványi anyagokat, mikroelemeket, nyomelemeket, C-vitamint, fulvosavat, huminsavat és máriatövis kivonatot tartalmazó étrendkiegészítő.

Ár: 4790 Ft
Megnézem
Vélemények (1)