A Huminiqum élettani hatásai

A huminsavak növelik az enzimaktivitást, az enzimek legfőbb szerepe, hogy átalakítják a bevitt táplálékot energiává. Ha a huminsavak mellett fulvosavakat is beviszünk, akkor a huminsavak hatékonysága megnő.

Hatóanyagai növelik a sejtmembrán áteresztőképességét, így segítik a sejteket tápanyaghoz juttatni.

Visszaállítja a szervezet sav-bázis egyensúlyát. Szervezetünk a mai, "modern" táplálkozás következtében hajlamosabb elsavasodni, ilyenkor a keletkező savakat szervezetünk ásványi anyagok felhasználásával semlegesíti, a folyamat során létrejött sókat pedig elraktározza. Ha ismeretlen eredetű bőrproblémák alakulnak ki, emésztési zavarokkal, gyomorégéssel, hirtelen jött ízületi fájdalommal és gyulladással küzdünk, gyanakodhatunk arra, hogy szervezetünk kezd elsavasodni.

egeszseg-modell

A Huminiqumban található huminsav véd a vírusfertőzésektől, influenzaszezon előtt felkészítheti szervezetünket az influenzavírus legyőzésére.

Biztosítja az optimális ásványi anyag felvételt, a túlsúlyban lévő anyagok felszívódását gátolja, amiből pedig kevés van, azokat pótolja és hasznosulásukat támogatja.

A huminsavak és a fulvosavak szinte bármilyen vegyülettel képesek reakcióba lépni. A szervezetben keringő méreganyagokat megkötik és kiürítik.

Szintén a huminsavak előnye, hogy a számunkra fontos szervetlen vegyületeket képesek könnyen hasznosíthatóvá alakítani és azokat bejuttatni a sejtekbe. A létfontosságú anyagokkal olyan kötést alakítanak ki, amiket könnyen tudnak cserélni, a nehézfémekkel és a toxinokkal viszont olyat, amit nem vagy csak nehezen lehet megbontani. Így a Huminiqumot használhatjuk nehézfémek kivezetésére, kiegészítésként alkalmazhatunk algákat, legjobb, ha kombinációban szedjük a spirulinát és a chlorellát.

Gyerekeknél segíthet az normális bélflóra kialakításában, már akkor elkezdhetik szedni, amikor áttérnek a vegyes étrendre. Szirup esetén napi adag 1,5 ml, ezt emelhetjük napi 3 ml-re. Érdemes elkeverni valamilyen gyümölcslével, mézzel vagy bármilyen folyadékkal, amit szívesen fogyasztanak.

Huminiqum termékek ITT!

Huminiqum huminsav alapúkapszula 120 db

Huminiqum huminsav alapú kapszula 120 db

Ásványi anyagokban és nyomelemekben gazdag vega kapszula. Antioxidáns hatású, növeli az enzimaktivitást, optimalizálja az ásványi anyag-felvételt és megköti a káros anyagokat.

Ár: 5590 Ft
Megnézem

Huminiqum huminsav alapúszirup 250ml

Huminiqum huminsav alapú szirup 250ml

Ásványi anyagokat, mikroelemeket, nyomelemeket, C-vitamint, fulvosavat, huminsavat és máriatövis kivonatot tartalmazó étrendkiegészítő.

Ár: 4790 Ft
Megnézem
Vélemények (4)